IOS 12.1.1 släpptes till allmänheten under onsdagskvällen. Nyheterna är inte så många, men det finns ändå några nämnvärda tillskott. Facetime får två förändringar som efterfrågats av många användare. Dels flyttar knappen för att växla mellan främre och bakre kamera från en undermeny, till att nu bara kräva ett tryck. Dels återkommer möjligheten att ta Live-foton under ett Facetime-samtal med två parter.

Iphone XR får också en ny funktion för Haptic Touch, där vi nu kan trycka länge direkt på en notis för att få upp fler alternativ, istället för att behöva svepa vänster på notisen och sedan trycka på Visa. Denna nya funktion i Haptic Touch härmar därmed den funktion som redan finns i 3D Touch, men här med ett långt tryck istället för ett hårt tryck.

Missa inte! En månad med Iphone XR: Här är vår slutsats

Bland nyheterna kan vi även läs ett utökat stöd för e-sim. Som bekant blev Tre häromdagen första operatör att sälja Iphone med e-sim.

Så här beskriver Apple nyheterna:

  • Notisförhandsvisning via haptiskt tryck på Iphone XR.
  • Dubbla sim-kort med E-sim för ytterligare operatörer på Iphone XR, Iphone XS och Iphone XS Max.
  • Ett tryck för att växla mellan bakre och främre kameran under ett Facetime-samtal.
  • Tagning av Live Photo-bilder under ett tvåparts Facetime-samtal.

Installation sker enklast genom att gå till Inställningar på din Iphone eller Ipad, sedan Allmänt > Programuppdatering, varifrån uppdateringen kan hämtas. Som vanligt rekommenderas en säkerhetskopia innan installation.