Teknikbranschen är mansdominerad, och även om det har gjorts en hel del framsteg de senaste åren är det långt kvar till jämställdhet. Det gäller inte minst för kvinnliga entreprenörer i branschen, något Apple nu försöker göra något åt.

Företaget har startat Apple Entrepreneur Camp, en satsning där kvinnor som har startat och driver ”app-drivna organisationer” kan få tillgång till utvecklare och ledare på Apple. Kursen är en två veckor lång teknikfokuserad utbildning där varje deltagare får hjälp att lösa kniviga kodproblem av Apple-utvecklare och experter.

Utöver kodandet ingår även mentorskap och annat som ska öka chanserna för deltagarna att lyckas med sina app-företag. Dessutom får deltagarna ett års medlemskap i Apple Developer Program och biljetter till nästa WWDC.

Apple tar emot ansökningar nu och upp till tre personer från företaget kan delta. En måste vara den kvinnliga grundaren, medgrundaren eller vd:n. Av de andra två måste en vara en kvinnlig utvecklare, medan en eventuell tredje plats är öppen. Just nu finns fyra kurser vid olika tillfällen att söka till.