Så fort vi sätter mobilen i ett skal försvinner också en del av den ofta bra kvalitetskänslan i våra Iphone-enheter – istället får vi ett skal där volym- och sidoknappen ofta känns betydligt trögare än vanligt. Apples egna läderskal har metallknappar på sidorna och känns bättre än många andra skal, men Apple verkar vilja göra mer för att minska detta (inte så hemskt allvarliga) problem.

Det nya patentet (först upptäckt av Patently Apple) beskriver hur ett enkelt system med en knapp och en magnet ska ge en bättre känsla i knapparna på skalet. På knappens undersida finns en liten magnet (se bild nedan) som, när knappen trycks ned, är tillräckligt stark för att klicka fast mot skalets insida, men tillräckligt svag för att släppa så snart vi släpper knappen. Att magneten klickar fast mot skalet ska ge en "krisipigare, klickigare" känsla som mer liknar mobilens egna, riktiga knappar.

Missa inte! Ipad Pro: Apples bästa Ipad någonsin – men för vem?

Patent

Apple verkar onekligen har fått extra mycket dille på magneter på senare tid, inte minst efter att man placerat hela 102 små magneter i Ipad Pro, som alla hjälper till att hålla fast Apple Pencil och företagets egna tangentbord Smart Keyboard Folio. Om denna enkla men rätt smarta uppfinning verkligen kommer till ett skal i framtiden återstår att se. Patent beskriver ofta intressanta uppfinningar, men det är inte givet att det blir en verklig produkt av dem.