Apples egna Siri är så klart allra enklast att aktivera på en Iphone – det räcker med ett "Hej Siri", eller genom att hålla ned sido- eller hemknappen. Google Assistent finns sedan länge också på IOS, men det minst osmidiga sättet att starta assistenten är att helt enkelt lägga till en widget till vänster om hemskärmen.

Under måndagen lanserade Google ett nytt sätt att få företagets Assistent att kännas lite mer naturlig att använda på IOS, skriver The Verge. Genom att lansera en egen genväg i appen Genvägar har Google nästlat sig in i IOS ännu lite till.

Genom appen kan vi spela in ett eget Siri-kommando (förslagsvis "Ok Google") för att istället aktivera Assistent – ett väldigt intressant ”hack” för att komma åt Google-assistenten direkt från Siri. Det borde också göra det – inte helt – men mer sömlöst än någonsin tidigare att använda Google Assistent på sin Iphone.

Tyvärr kan vi inte se att funktionen finns tillgänglig i svenska versionen av Google Assistent ännu, men det bör bara vara en tidsfråga innan det kommer också hit.