Senaste uppdateringen 2018-12-07

Nu börjar Telenor börjar sälja Apple Watch med mobiluppkoppling

Som tidigare rapporterat har Telenor nu lanserat sitt nya mobilabonnemang för Apple Watch med 4G, kallat Mobiluppkoppling klocka. Tjänsten använder esim för att ge smartklockan sin egen mobiluppkoppling, och kostar 49 kronor i månaden. Dock kostnadsfritt de sex första månaderna. Ett pris som klår den (så här långt) enda konkurrenten Tre med en 50-lapp lägre pris.

För att teckna tjänsten krävs att kunden också har ett mobilabonnemang för sin Iphone hos Telenor. Iphone-modellen i fråga måste vara en Iphone 6 eller senare, och en Iphone krävs för att ställa in e-sim på klockan. Klockan måste i sin tur köra Watch OS 5.1.2 eller senare.

Samma telefonnummer används för både telefon och klocka, men för att spara på smartklockans batteri används klockans mobiluppkoppling bara när Iphone inte finns i närheten. Abonnemanget har ingen bindnings- eller uppsägningstid.

Säljstarten sker den 7 december. Mer information finns hos Telenor.

Läs också! Allt du behöver veta: Så använder du 4g i Apple Watch


Uppdatering 2018-11-30:
Nu har Telenor öppnat för förhandsbeställningar av Apple Watch Series 4.

Samtidigt har Telenor presenterat mer information om vad som krävs för att skaffa specialabonnemanget Mobiluppkoppling klocka. Det fungerar med både Series 3 och 4 med lte, du behöver ha ett Telenor-abonnemang på Iphone, och minst en Iphone 6.

För att aktivera använder du Watch-appen på Iphone och loggar in på ditt Telenor-konto (här finns en guide). De första sex månaderna är gratis, därefter kostar tjänster 49 kronor i månaden. Telenor skriver att tjänsten kommer börja säljas inom kort.


Tidigare:
Apple Watch Series 4 lanserades i september, men hittills är det bara operatören Tre som erbjudit varianten med stöd för e-sim för den som vill nyttja lte-uppkoppling och kunna ringa samtal med klockan. Detta blir det snart ändring på, då Telenor ger sig in i matchen. Hos operatören blir det möjligt att förbeställa e-sim-versionen av Apple Watch Series 4 den 30 november.

Per mejl bekräftar Telenors presschef Mikko Viitala att det är e-sim-varianten av Apple Watch Series 4 som är på ingång.

– Det stämmer att Telenor kommer erbjuda Apple Watch Series 4 med mobiluppkoppling/inbyggt e-sim, skriver han i ett mejl.

Utrullningen av e-sim i Sverige har hittills gått trögt. Årets nya Iphone-modeller stöder tekniken, men detta faktum utnyttjas inte hos någon av de svenska operatörerna än så länge (Uppdatering 2018-12-04: Tre har nu lanserat e-simstöd). Inte heller Telenor är beredda att svara på när deras Iphone-användare får tillgång till e-sim.

– Vi återkommer med mer information om lanseringen vid senare tillfälle.

Tipstack till Adam!