Vilken gång i ordningen det är har vi redan tappat räkningen på, men än en gång har Apple stämts för teknikerna som möjliggör några av företagets viktigaste tjänster: Facetime och Imessage. Och än en gång är det Uniloc som står bakom stämningen, rapporterar Appleinsider.

Patenten som Uniloc menar att Apple gjort intrång i rör bland annat ljudöverföring i Imessage, och hur Facetime kan använda sig av nummerpresentation, ringa flera samtal samtidigt, invänta samtal med mera. Uniloc menar att Iphone 4 och senare, Ipad 2 och senare, Ipad Mini, fjärde generationens Ipod Touch och senare versioner av Macbook-modeller gör intrång i patentet.

Som Appleinsider rapporterar har Uniloc bara under 2017 stämt Apple för Kartor, Apple ID, mjukvaruuppdateringar, Airplay, viss batteriteknik, teknik för hur en enhet vaknar från vila, stegräkning, Hem-appen, fjärrkontrollsappen till Apple TV och gps-funktionalitet i Apple Watch.

Uniloc är ett flitigt patenttroll och har lyckats med att rikta vagt formulerade stämningsansökningar mot företag som Activision Blizzard, Aspyr, Electronic Arts, McAfee, Microsoft, Sega, Sony, Symantec, bland många andra, allt med förhoppningar om att kunna vinna någon patentstrid och på så sätt tjäna pengar.