Efter åtta år med Ipad och tre år med den lite mer proffsbetonade och Apple Pencil-kompatibla Ipad Pro tycks en av de vanligaste frågorna kring plattan fortfarande vara om den verkligen kan ersätta en dator. Med den senaste generationen Ipad Pro vill Apple kanske mer än någonsin tidigare övertyga oss om att det faktiskt går för många användare.

Ipad Pro: Apples bästa Ipad någonsin – men för vem?

Apple prata om den ”som en dator, men olik alla andra datorer” (”like a computer, unlike any computer)” och är väldigt pigga på att påpeka att den är snabbare än 92 procent av alla bärbara pc-datorer som såldes förra året.

Missa inte! Fem saker som gör nya Apple Pencil överlägsen föregångaren

För att ytterligare spä på med fler argument publicerade Apple under måndagen en video med ”fem argument till varför Ipad Pro kan bli din nästa dator”. Argumenten är att den är snabbare än de flesta datorer; att den är mer mångsidig och kan agera både kamera, skanner, musikstudio, eboksläsare och mycket annat; att vi alltid är uppkopplade med 4g-uppkoppling; att pekgester är ett snabbare sätt att navigera; och att Apple Pencil finns.

För den som vill kunna koppla in en hårddisk till sin dator, eller föredrar att använda Mac OS, är det dock fortfarande Mac som gäller.

Apple iPad Pro 11" 64GB Pris vid test: 9687 kr.

Bästa pris just nu: 9240 kr