Vi uppskattar också hur nya Parallels hanterar multipla skärmar när vi använder helskärmsläge i Windows 10: På äkta Mac-vis behöver vi inte fixa ett gäng inställningar först – det bara fungerar.

Test Parallels Desktop 14 för Mac
Med bara en ruta bockad kan vi avnjuta stöd för multipla skärmar i helskärmsläge i Windows 10, lika enkelt som på vår Mac.

Bra köp

Omdöme

Oavsett om du köper Parallels Desktop 14 för Mac för första gången eller om du betalar för den årliga uppdateringen, så skulle vi inte tveka en sekund att investera i den här versionen. Förutom att det bjuder på prestandaförbättringar kan det också ge oss lite värdefullt lagringsutrymme tillbaka.

Programmets storlek är nu 150 megabyte mindre (tack vare att all dokumentation har flyttat till webben), men med automatisk övervakning av vårt skivutrymme är det inte omöjligt att spara så mycket som 20 GB om vi kör många virtuella maskiner.

Det är kort och gott en måste-uppdatering.

Översättning och bearbetning: Samuel Nyberg.

Test Parallels Desktop 14 för Mac

Fakta: Parallels Desktop 14 för Mac

Testad: November 2018.
Funktion: Programvara för att köra virtuella maskiner på Mac OS.
Systemkrav hårdvara: Mac med Intel Core 2 Duo eller senare. 4 GB ram minimum, 8 GB rekommenderas. 600 MB skivutrymme, med ytterligare utrymme för virtuella maskiner (Windows 10 kräver exempelvis 16 GB). Internet-uppkoppling. SSD rekommenderas för bättre prestanda.
Systemkrav mjukvara: OS X El Capitan 10.11.6, Mac OS Sierra 10.12.6, Mac OS High Sierra 10.13.6, Mac OS Mojave 10.14 eller senare.
Tillverkare/mer info: Parallels.
Pris: Från cirka 800 kronor (studentrabatt finns). Uppgradering från Parallels 12 eller 13: Cirka 500 kronor.

plus

Snabbare program, snabbare Windows-starter.
Automatisk skivövervakning.
Fullt stöd för Mojave.

minus

Vissa funktioner enbart för Windows.
Moderata utrymmesbesparingar (om du inte köra många virtuella maskiner.
Arkivering kräver Pro Edition-prenumeration.

Betyg: 5 av 5