Med Mac OS Mojave har programmet Apple News kommit till Mac för första gången – och även för svenskar visar det sig.

Det har tidigare varit möjligt att fuska till sig News-appen i Sverige genom att byta region på sin Iphone eller Ipad. Men med detta sätt slipper vi det, om vi använder en Mac. Apple News ligger dolt i Mojave även för svenska användare, men genom kortkommandot Shift + Command + punkt kan vi hitta igen programmet.

Läs också! Så byter du språk på appar – utan att ändra systemspråk

Apple News i Sverige

Gör så här:

  1. Öppna Finder och välj Program i den vänstra kolumnen.
  2. Tryck kortkommandot Shift + Command + punkt. Nu ska dolda filer i Mac OS visa sig, däribland Apple News. Mappen är sorterad efter bokstavsordning som standard, men du kan också söka News i Finder för att snabbt hitta programmet.
    Apple News i Sverige
  3. Dubbelklicka på ikonen – nu kan du använda Apple News i Sverige utan att byta region. Du kan också precis som vanligt lägga till programmet i Dock för snabbare åtkomst.
Apple News i Sverige

Begränsad – men fullt användbar

Det blir dock en begränsad version av programmet då Apple inte har gjort News för Mac OS officiellt tillgänglig i Sverige. Några svenska nyhetsmediaer finns inte att tillgå, helt enkelt för att programmet egentligen inte är redo att användas här.

Men många av artiklarna i Apple News går alldeles utmärkt att läsa ändå och flera av de föreslagna kategorier som visas till vänster i programmet fungerar också. Vi kan till viss del anpassa vår egen nyhetsbevakning, men vissa kategorier såsom Top Stories är inte tillgängliga. Där möts vi bara av ett felmeddelande och vi måste byta region för vårt Icloud-konto om vi vill fortsätta.

Apple News i Sverige

Gillar vi att följa amerikanska nyheter är det klart värt att testa. Många av artiklarna går att läsa alldeles utmärkt att läsa även i Sverige på vår Mac med Mojave installerat.

Detta tips är testat med Mac OS Mojave 10.14 och 10.14.1 och fungerar utmärkt här, men det är inte givet att programmet kommer vara tillgängligt för svenska användare i framtida versioner av Mac OS.

Läs även: Bästa vpn för anonym surf