Sent under fredagen svensk tid lanserade Apple två reparationsprogram, ett för felande skärmar i Iphone X, och ett för ssd-lagringen i Macbook Pro utan Touch Bar.

Vissa maskiner har drabbats av problem med ssd-lagringen, med dataförlust och maskiner som helt slutar fungera som resultat. Nu lanserar Apple ett reparationsprogram som gäller i tre år framöver, skriver Macrumors.

Missa inte! Apples kommande hörlurar kan få teknik från Homepod

Macbook Pro

Problemet gäller Macbook Pro utan Touch Bar med antingen 128 GB eller 256 GB lagring, och maskiner som är sålda någon gång mellan juni 2017 och juni 2018. Användare av dessa maskiner kan skriva in sitt serienummer på denna länk (välj Sverige också) och se om den egna maskinen riskerar att drabbas. I sådant fall rekommenderar Apple användare att så snart som möjligt att ta datorn till en Apple Store eller auktoriserad servicepartner för att inte riskera att förlora data.

Där uppdateras ssd:ns programvara, något som ska eliminera problemet på max en timme. All data på disken kommer dock att raderas, så en säkerhetskopia innan datorn tas till Apple är att rekommendera. Mer information finns på Apples hemsida.

Steg för steg: Så säkerhetskopierar du din Mac