Ipad Pro har som bekant ett usb-c-uttag istället för lightning-port, något som gör att vi kan koppla till fler tillbehör, och även usb-c-adaptrar för att få fler portar till plattan. De flesta usb-c-dockor som redan finns till Mac bör fungera bra, men tillbehörstillverkare världen runt tar naturligtvis sin chans att lansera ett nytt, specifikt tillbehör för nya, usb-c-bestyckade Ipad Pro. Och framför allt är det en port vi gärna ser i en docka speciellt framtagen för Ipad: Hörlursuttaget.

Satechi gör som Hyperdrive nyligen har gjort, och lanserar en ny usb-c-docka som är tänkt att användas med nya Ipad Pro. Själva usb-c-kontakten sitter på mitten av dockan, vilket passar bra för en Ipad Pro, men möjligen ser det lite dumt ut om vi också skulle vilja använda dockan till en Mac med usb-c-portar.

Läs också! Hyper lanserar usb-c-docka för Ipad Pro

Satechi usb-c-hubb för Ipad Pro
Foto: Satechi

Docken har ingen sd-kortplats, vilket nog kan vara en nackdel för fotografer. Men här finns ändå en hdmi-port med stöd för upp till 4k-upplösning och en usb-c-port med stöd för power delivery åt båda håll – vi kan ladda Ipad genom dockan, samtidigt som vi kan använda Ipaden som powerbank för att ladda upp andra usb-c-prylar eller en Iphone (med rätt usb-c till lightning-sladd). Till sist finns ett hörlursuttag och en usb-a 3.0-port där vi kan koppla in en kamera via sladd eller ett trådbundet tangentbord.

Satechis bilder ser ut att visa en usb-sticka, men det är alltså värt att påminna om att IOS inte har något pålitligt stöd för extern lagring. Det finns appar som kan använda extern lagring på vissa sätt, och vi kan importera foton till Bilder-appen, men det vi helst skulle vilja se – att till exempel koppla in en extern hårddisk och sedan bläddra bland filerna i appen Filer – går alltså inte.

Satechi-dockan kan köpas till ett introduktionspris om 45 dollar (ungefär 400 kronor innan frakt och moms) från företagets hemsida eller från Amazon.

Apple iPad Pro 11" 64GB Pris vid test: 9266 kr.

Bästa pris just nu: 8888 kr