I dag börjar nya Mac Mini och Macbook Air levereras till kunder, och i går kväll släppte Apple embargot på recensioner av datorerna. Cnet, Zdnet, Techcrunch, Marco Arment och Jason Snell (i många år chefredaktör på amerikanska Macworld) har publicerat tester.

Cnet har hittills bara gjort ett ”preliminärt” test men är imponerade så här långt. De jämför priset med en HP Z2 Mini G4 och finner att de är jämförbara.

Zdnet skriver om hur flexibel datorn är, och att Apple har levererat vad användarna har efterfrågat.

Techcrunch påpekar att Apple helt klart har gått mer mot proffsmarknaden och inte längre verkar vilja locka kunder som är ute efter en billig Mac.

Marco Arment kallar nya Mini spektakulär. ”Den gör nästan inget sämre och nästan allt bättre” och är precis vad den ska vara: En flexibel arbetshäst. Det enda negativa är Intel-grafiken.

Jason Snell på Six Colors skriver att Mac Mini som instegsmodell till Mac-världen är borta. Istället handlar det om en dator som fyller olika unika nischer, till exempel för att styra ljud och ljus på teater och konserter, och som liten server. ”För en del användare kan en maxad Mini vara kraftfull nog och ett mer lockande val än nya Mac Pro när den väl kommer”, skriver han.

Apple Mac Mini - 3,6GHz QC 8GB 128GB Pris vid test: 9990 kr.

Bästa pris just nu: 8487 kr