Brittiska tidningen The Independent har publicerat en lång intervju med Apples designchef Jony Ive.

Den första riktiga frågan var hur Jony Ive ser på sitt ansvar när det gäller uppdateringar av en älskad och framgångsrik produkt (som Iphone, kan vi förstå).

– Det börjar med att vara besluten att inte falla för frestelsen att bara göra saker annorlunda. När en produkt har varit väldigt omtyckt finns ofta en önskan från människor att den görs om. Jag tror något av det viktigaste är att ändra något inte för att den ska bli annorlunda utan att den blir bättre.

Han går vidare och säger att när du hela tiden gör ändringar i syfte att förbättra produkten behöver du inte övertala folk att älska den igen, de kommer känna igen den och se förbättringarna.

På en fråga om vad som gör en produkt ”magisk” svarar Jony Ive att det ofta handlar om summan av små detaljer, att det brukar vara svårt att sätta fingret på exakt vad det är som är så speciellt.

Eftersom intervjun gjordes strax efter Apples event i veckan kom nya Ipad Pro naturligt på tal, och Jony Ive säger att något av det viktigaste med den nya modellen är oavsett åt vilket håll du vrider den är upplevelsen den samma.

Läsa hela intervjun här.