Nya Mac Mini har tre olika processorval, en fyrkärnig Core I3, sexkärnig Core I5 eller sexkärnig Core I7. Apple skriver inte ut exakt vilka Intel-processorer det är, men utifrån hastighet, turbo boost och cache framgår att det är modellerna I3-8100, I5-8500 och I7-8700.

Innan lanseringen hade var det många som tittade på Intels NUC-maskiner och hoppades att Apple skulle göra något liknande, men processorvalet visar att Apple satsar mer på proffsanvändare och inte krävande konsumenter. Core I7-8809G, den processor som sitter i toppmodellen av NUC-serien, är betydligt långsammare på processorintensiva applikationer än I7-8700.

Att Apple använder en viss processor behöver inte betyda att företaget kör den med standardklockfrekvens, och därför är det intressant att de första Geekbench 4-resultaten för den nya modellen nu har dykt upp.

För modellen med 3,2-gigahertzprocessor (alltså I7-8700) är resultatet 5 500 poäng enkeltrådat och 23 500 multitrådat, i linje med andra resultat för samma processor. Det tyder på att Apple inte har tvingats sänka hastigheten för att hålla nere värmeutvecklingen.

Resultat för den fyrkärniga modellen har också dykt upp, som får omkring 4 750 enkeltrådat och 14 300 multitrådat. Det är högre än genomsnittliga rapporterade resultaten för den processorn.

För mellanmodellen har också ett resultat dykt upp, men någonting är galet med det då det står att den har processorn Core I5-8400 som har en grundfrekvens på 2,8 gigahertz. Det kan antingen vara helt fejkat, eller så rapporterar Geekbench fel processormodell av någon anledning.