Ända sedan januari i år har Apple haft igång ett program i USA och Turkiet för att ge service även till de äldre Apple-prylar som märkts som utrangerade och, på Apple-språk, obsoleta. Programmet gällde Imac från mitten av 2011, men i augusti utvidgades detta också till Macbook Air från 2012, och dessutom i hela världen.

Enligt uppgifter från Macrumors utvidgas nu det här programmet till att gälla också Iphone 5. Telefon-modellen blev precis klassas som obsolet, vilket normalt sett betyder att vi inte kan ta en felande Iphone 5 till Apple för att få hjälp. Men enligt det nya programmet ska både Apple Store och auktoriserade serivcepartners nu kunna reparera en Iphone 5 ända fram till år 2020.

Finns inga reservdelar ska instruktionen dock vara att neka service av produkten. Detta är ett pilotprogram och kan komma att ändras fram till 2020, men det kan alltså ändå vara värt att ta med en gammal Iphone 5 till Apple för reparation.

Enligt uppgifterna ska programmet också utökas till Iphone 4S, Macbook Pro med retina-skärm (13 tum och 15 tum från 2012 och 2013) samt Mac Pro från mitten av 2012.