Vad Macbook Air egentligen har för typ av processor var ett mysterium långt efter att Apple presenterat den under tisdagens event. Senare stod det klart att det rör sig om en splitterny Amber Lake-processor från Intels lilla Y-klass på 7 watt, en klass under de U-processorer på 15 watt som satt i förra generationen Macbook Air.

Läs även: Här är nya Macbook Air

Nu vet vi också hur denna nya processor presterar. De första resultaten från den nya datorn har dykt upp på Geekbench, rapporterar Macrumors. Den testade maskinen är alltså en Macbook Air 2018 med 16 GB arbetsminne och det enda processorval som finns till denna modell, en dubbelkärnig Intel Core I5-8210Y på 1,6 gHz.

Missa inte! Stor jämförelse: Macbook vs Macbook Air vs Macbook Pro

I Geekbench presterar den 4 248 poäng för enkeltrådade uppgifter, 7 828 poäng för flertrådat. Det är ett märkbart steg upp från förra Macbook Air, som mäktade med 3 335 poäng för enkeltrådat, 6 119 poäng för flertrådat – en förbättring på knappt 30 procent.

Macbook Air är även snabbare än det snabbaste Core M-chipet i Macbook, men får sig slagen av Macbook Pro både med och utan Touch Bar. På enkeltrådade uppgifter presterar Macbook Air nästan likvärdigt, men framför allt Touch Bar-modellen med sina fyra kärnor är ljusår före (16 464 poäng för multitrådat).

Läs också! Nya prylar och lägre priser: Här fyndar du Apple-prylar billigast

Apple MacBook Air - 1,6GHz DC 8GB 128GB 13" Pris vid test: 14990 kr.

Bästa pris just nu: 12989 kr