Möjligheten att ta ett EKG är en av de största nyheterna i Apple Watch Series 4 – men till en början finns funktionen bara i USA. 9to5mac med utvecklaren Guilherme Rambo i spetsen har dock hittat ett sätt på vilket funktionen – i alla fall i teorin – skulle kunna aktiveras utanför USA.

All hårdvara som behövs för att ta ett EKG finns i alla Apple Watch Series 4 som säljs på alla marknader. Begränsningen sitter i mjukvaran. EKG behöver en tillhörande app som kommer göras tillgänglig i USA senare i år, men denna app har bara en vanlig regionsbegränsning.

Test! Apple Watch Series 4 – bäst har blivit mycket bättre

Med andra ord bör den som ändrar sin Iphones regioninställning till USA (via Inställningar > Allmänt > Språk och region > Region > USA) kunna ladda ned appen när den väl blir tillgänglig i USA, och på så sätt kunna ta ett EKG med klockan även i Sverige.

EKG-funktionaliteten är dock inte godkänd någon annanstans än i USA ännu, och det kan naturligtvis hända att Apple ändrar förfarandet för hur och var vi kan använda appen när den väl blir tillgänglig.

Värt att uppgradera? Så skiljer sig Apple Watch Series 4 från Series 3

Apple Watch Series 4 44mm Aluminium with Sport Band Pris vid test: 5189 kr.

Bästa pris just nu: 4887 kr