Iphone XR har, liksom sina dyrare syskon Iphone XS respektive Iphone XS Max ett porträttläge på både front- och bakkamera – dock ett mer begränsat sådant. Då modellen saknar en dubbelkamera på baksidan finns mindre djupinformation att använda sig av, så kameran använder mjukvara för att känna igen former som liknar människor och skapar på så sätt en bakgrundsoskärpa runt en människa. Det gör också att porträttläget i Iphone XR bara fungerar på just människor.

Men det kan det bli ändring på i framtiden. Skaparen bakom kamera-appen Halide har hittat ett sätt att använda den djupinformation som Iphone XR ändå lyckas samla på sig med den enkla kameran på baksidan, skriver 9to5mac.

Läs också! Halide förklarar Iphone XS nya kamera – därför blir bilderna utjämnade

Djupkartan som mobilen skapar innehåller bara en fjärdedel så mycket information som Iphone XS-kameran skapar, men utvecklarna bakom appen har ändå lyckats få kameran att känna igen husdjur utöver bara människor. Utvecklarna låter också meddela att de nog kan få kameran att känna igen allehanda ting i framtiden, mer än bara människor och husdjur.

Apple iPhone XR 64GB Pris vid test: 9470 kr.

Bästa pris just nu: 8090 kr