Ett irriterande problem har drabbat vissa Iphone-användare, där timern stänger av sig själv när det är en sekund kvar på nedräkningen. Istället för att plinga till och låta oss veta att nedräkningen är klar, förblir telefonen tyst – och vi får aldrig veta när timern är klar.

Exakt vad problemet beror på, eller hur det uppstår är inte helt klart, men det verkar ha något att göra med kommunikationen med Apple Watch. Problemet är lyckligtvis inte alltför utbrett, men har diskuterats i en tråd på Apples supportforum sedan september. Även vi på Macworld har drabbats av problemet på åtminstone två olika Iphone-enheter.

Missa inte! Vissa Iphone-modeller blir utan gruppsamtal i Facetime

Timer-bugg

Att uppdatera till senaste Watch OS 5.0.1 på klockan och IOS 12.0.1 på Iphone löser inte heller problemet. Problemet finns kvar oavsett om vi har vår Apple Watch på armen eller om den ligger låst på laddning någon annanstans – så länge nedräkningen startas från Iphone vet vi aldrig när den slutar. Däremot fungerar timern som den ska när den används på Apple Watch. Tills problemet är löst verkar vi alltså få använda något annat än vår Iphone som äggklocka.

Apple iPhone XR 64GB Pris vid test: 9490 kr.

Bästa pris just nu: 7525 kr