Det händer lite då och då (kanske en-två gånger i månaden) att Touch Bar hänger sig, När vi ska justera ljusstyrkan höja eller sänka volymen eller något annat så är den lilla pekskärmen plötsligt stendöd.

En omstart har hjälpt varje gång vi testat, men då vi måste pausa allt vi gör och spara alla osparade dokument är det inte en särskilt smidig lösning på problemet. Nästa gång testar vi något av följande i stället.

Läs också! 18 smidiga knep som gör livet med Touch Bar roligare


1. Starta om programet

Enklast möjliga felsökning är att helt enkelt starta om det program vi var i när Touch bar hängde sig. Ibland kan det hjälpa för att andas lite nytt liv i Touch Bar. Tryck bara Command + Q, starta programmet, och hoppas på det bästa.

Har hela programmet hängt sig kan du också testa att tvångsavsluta programmet genom att tryck Option + Command + Escape och tvångsavsluta därifrån.


Starta om Touch Bar

2. Starta om Touch Bar från Aktivitetskontroll

Hjälper inte den första metoden kan vi testa att ta till Aktivitetskontroll istället. Starta programmet Aktivitetskontroll och sök efter Touch Bar agent i sökfältet till höger. Markera programmet, tryck på X längst till vänster, och välj sedan Avsluta.

Då startar Touch Bar om och problemet bör vara löst.


Terminal

3. Starta om Touch Bar från Terminalen

Ett aningen snabbare och betydligt roligare sätt (det känns plötsligt väldigt nördigt) att starta om Touch Bar är att göra det från Terminalen istället.

Öppna Terminal, skriv kommandot pkill ”Touch Bar agent” och tryck sedan enter.

Vips så borde alla Touch Bar-problem vara lösta – utan att behöva starta om hela datorn.

Läs också! Låt Touch Bar göra riktig nytta – här är bästa programmet för pekremsan

Apple MacBook Pro - 2,3GHz QC 8GB 256GB 13" Pris vid test: 19489 kr.

Bästa pris just nu: 17989 kr