Handoff är en del av Apples Continuity-funktionalitet, det vill säga de olika funktioner som får IOS och Mac OS att fungera bättre ihop. Med Handoff har du sedan 2014 kunnat öppna till exempel en webbplats du har öppen på datorn i Safari på IOS, eller tvärt om. Förutom webbläsare har funktionen fungerat med en rad andra appar och program.

På Mac dyker öppna flikar och annat från IOS upp i Dock, och på IOS har du tidigare hittat Macens öppna flikar på låsskärmen. Men med IOS 12 har de försvunnit därifrån. Redan i IOS 11 fick Ipad ett bättre sätt att använda Handoff, och nu har turen kommit till Iphone.

Anledningen är inte så svår att gissa. Så fort det fanns notiser på låsskärmen blev det nästan omöjligt att hugga tag i och få upp Handoff-appen.

Det nya sättet att använda Handoff är via multitaskinggränssnittet. På Iphone X och nyare sveper du alltså upp från botten av skärmen och håller en sekund, och på äldre telefoner dubbelklickar du på hemknappen.

Längst ner under bilderna som visar de öppna apparna dyker en liten ruta upp med en ikon, appnamnet och från vilken enhet den kommer. Eftersom Handoff bara fungerar med enheter som är inloggade på samma Icloud-konto finns ingen risk att du öppnar något från någon annan.

Handoff på Ipad

På Ipad hittar du sedan IOS 11 Handoff-funktionen i Dock, precis som på Mac (men till höger istället för vänster). Du känner igen Handoff-förslag genom en liten telefon- eller datorikon uppe till höger på appikonen.