Se upp! Om du får ett mejl som ser ut att komma från Apple och påstås vara en orderbekräftelse på en helårsprenumeration på Spotify Premium är det – om du inte precis har tecknat just en sådan prenumeration – ett bluffmejl och del av en phishing-kampanj.

Business Insider rapporterade först om den nya våg av phising-mejl som nu riktar sig mot Apple-användare och försöker chocka dessa att lämna ut sina Apple ID-uppgifter för att avbryta prenumerationen.

Tittar du noga på mejlet ser du att det knappast kan komma från Apple. Ett par felstavningar och udda användning av skiljetecken är första varningstecknet. Att ett mejl som ser ut att komma från Apple är undertecknat ”The Spotify Team” ett annat.

I allmänhet bör du vara mycket försiktig med att fylla i användarnamn och lösenord om du har klickat på en länk i ett mejl. Ett bra sätt att skydda dig är att använda en lösenordshanterare, eftersom dessa bara erbjuder sig att fylla i loginuppgifter på de sajter du har sparat dem för. Och självklart bör du aktivera tvåfaktorautentisering som ett sista skydd om du på något sätt ändå blir av med uppgifterna.