Ett mörkt läge är en av nyheterna i årets stora Mac OS-uppdatering Mojave, och även om vi såg en del problem med Mörkt läge när vi nyligen testade Mojave är det väldigt välkommet att funktionen ändå finns där.

En del av kritiken vi hade (och fortfarande har) var att många program från tredje part fortfarande använder väldigt ljusa gränssnitt, vilket gör att vi blir totalt bländade om vi sitter i ett mörkt rum och vant oss med ett mörkt gränssnitt, men plötsligt byter till ett nästan helt vitt program.

Vilken tur då att allt fler tredjepartsprogram lägger till egna mörka lägen som alternativ. Här är några av dem, alla perfekta komplement till Mojaves egna mörka läge.


Program för Mörkt läge
Foto: 1password

1password – koll på lösen även i mörkret

Populära 1password hjälper till att hålla koll på lösenord både för dig själv, för familjen och för arbetslag, och är dessutom väl anpassat för Mac med exempelvis Touch ID-stöd.

I Mac App Store berättar utvecklaren att man dessutom har lagt till stöd för Mörkt Läge i Mojave. Ännu bättre!

Länk: 1password i Mac App Store.


Program för Mörkt läge

Pixelmator Pro 1.2 – mörkt, och dessutom ljust

Okej, att Pixelmator är mörkt är ingen nyhet. Precis som Adobe med Photoshop har Pixelmator-teamet insett att många som jobbar med bilder och grafik gillar att jobba mot mörka bakgrunder, så Pixelmator är väldigt snyggt även i Mojaves mörka läge.

Alldeles färskt från nedladdningsservrarna är nya Pixelmator 1.2, som precis har begåvats med ett nytt ljust läge. Nu kan vi alltså växla mellan ljust och mörkt läge i Pixelmator på samma sätt som vi kan byta i Mojave.

Länk: Pixelmator i Mac App Store.


Program för Mörkt läge
Foto: Readdle

Spark – mörkermejla

Spark är en populär mejlapp med många smarta funktioner, inte minst funktioner för arbetsteam. Sedan september har programmet även ett snyggt mörkerläge, perfekt för Mojave.

Länk: Spark i Mac App Store.


Program för Mörkt läge
Foto: Bloop (Airmail)

Airmail – mörkermejla ännu mer

En annan populär mejlapp i Mac App Store är Airmail. Från och med version 3.6.2 finns programmet också med ett mörkt läge och officiellt stöd för Mojave. Så gillar du Airmail och uppskattar det mörka läget i Mojave är det hög tid att testa.

Länk: Airmail i Mac App Store.


Program för Mörkt läge
Foto: Ulysses

Ulysses – med full fokus på texten

Ulysses har alltid varit ett bra program för den som vill fokusera på sitt skrivande, snarare än att få alla inställningar och formateringsmöjligheter som finns i Pages eller Word. I Ulysses kan vi även finjustera bakgrundsfärgerna, och exempelvis göra det mörkare för att bli snällare mot ögonen på kvällen. Och så ser det lite snyggare ut tillsammans med det mörka läget i Mojave.

Länk: Ulysses i Mac App Store.


Program för Mörkt läge
Foto: Cultured Code

Things 3 – påminnelser från den mörka sidan

Things 3 är ett prisbelönt program för påminnelser på både Mac och IOS. Från och med version 3.7 för Mac finns nu också ett väldigt snyggt mörkt läge i programmet. Perfekt för att gå igenom att göra-listan och samtidigt skona ögonen.

Länk: Things 3 i Mac App Store.

Apple MacBook Air - 1,8GHz DC 8GB 128GB 13" Pris vid test: 8980 kr.

Bästa pris just nu: 9990 kr