4. Förhandsvisning är nu en bildredigerare i miniformat

Tar du mycket bilder har du säkert använt det lysande programmet Förhandsvisning redan. Med bara ett tryck på mellanslag får vi en första, närmare titt på våra nyligen importerade bilder.

5 anledningar till varför du redan borde köra Mojave på din Mac

Med Mojave kan vi göra ännu lite mer med bilderna i Förhandsvisning än att bara titta på dem. Här kan vi rotera och beskära bilderna och justera vissa andra parametrar. Video och ljud kan vi även trimma i kanterna.

Som en första redigering av bilder, ljud eller video är Förhandsvisning ännu lite mer kompetent än tidigare, och för en del enklare putsningar slipper vi alls öppna andra program.


5 anledningar till varför du redan borde köra Mojave på din Mac

5. IOS-appar på Mac

Om du ofta använder apparna Aktier, Röstmemon eller Hem på dina IOS-enhet, är det goda nyheter att vi nu kan komma åt samma program också på var Mac. Äntligen.

Via Icloud kan dessutom våra egna inställningar i Aktier synkas, så att programmet visar samma information oavsett om vi öppnar det på Iphone eller på Mac. Röstmemon synkas också, så att vi exempelvis kan spela in material på vår Iphone och sedan nå samma filer från vår Mac, utan att behöva göra några överföringar däremellan.

Hem-appen är den kanske trevligaste nyheten av alla, i alla fall om du använder Homekit för att göra ditt hem smartare. Om vår Mac råkar vara den Apple-pryl som är närmast för tillfället kan vi kolla temperaturen i köket, aktivera en scen eller släcka lamporna i vardagsrummet, även från vår Mac.


5 anledningar till varför du redan borde köra Mojave på din Mac

6. Gruppsamtal i Facetime (snart)

Om inte något av ovanstående är skäl nog för att uppdatera kanske nya Facetime är intressant? Snart, förmodligen redan under hösten, kan vi alltså använda vår Mac med Mojave (samt Iphone eller Ipad med IOS 12) för att ringa 32 personer på samma gång.

Översättning och bearbetning: Samuel Nyberg.