Mophies tidigare modell Powerstation usb-c XXL får nu sällskap av något ännu större: Powerstation usb-c 3XL. Designen är snarlik, men kapaciteten har nu växt från 19 500 mAh till 26 000 mAh, vilket gör det till en av de större portabla batterierna på marknaden och den största som Mophie någonsin har tillverkat. Det skriver Macrumors. 26 000 mAh ska räcka för 18 timmars extra användning om vi har en Macbook 12 tum.

Även usb-c-laddningen har fått en uppgradering, från 30 watt till 45 watt. Det räcker gott och väl för en Macook, men även för att ladda (och driva) en Macbook Pro (med usb-c-laddning) med lite mer kräm. Framför allt gör det att vi inte i lika hög grad behöver lägga ifrån oss datorn för att se batteriprocenten stiga.

Missa inte! Räddarna i nöden: 6 externa batterier som också laddar din Macbook

Mophie Powerstation usb-c 3XL
Foto: MophieMophie Powerstation usb-c 3XL.

Naturligtvis kan vi även använd batteriet för att ladda en Iphone, eller andra usb-prylar. Antingen genom att snabbladda en Iphone 8 eller senare med en usb-c till lightning-sladd, eller genom den usb-a-port som också finns på batteriet. Powerstation usb-c 3XL har också Mophies egna Priority Plus-laddning, som ser till att ladda anslutna enheter först när vi pluggar in batteriet i väggen, innan den laddar upp det egna batteriet.

I USA kostar batteriet från 199,95 dollar (cirka 1 800 kronor innan skatt). Ännu har batteriet inte dykt upp på svenska Apple Store eller Mophies svenska hemsida, men eftersom företagets övriga produkter säljs här bör det bara vara en tidsfråga.

Mophie Powerstation USB-C XXL

Bästa pris just nu: 1190 kr