Iphone XS Max batteritid

Filma i 4k

Vi testar också att filma i 4k, 30 bilder per sekund i 15 minuter.

Batteriförbrukning: 82-77 procent = fem procent för att filma 15 minuter i 4k.


Daglig använding

När dessa tester genomförts provar vi också att under flera dagar föra batteridagbok genom att ladda fullt under natten och sedan se hur långt vi klarar oss. Vi använder telefonen relativt flitigt under dagen, med musiklyssnande, alldeles för många notiser, messande och mejlande, några telefonsamtal och mobilspel.

Under dessa dagar ägnar vi oss inte åt videoexporter i 4k eller riktigt tunga mobilspel, vilket delvis förklarar varför vi får väldigt, väldigt bra siffror. Flera gånger skulle vi ha klarat oss igenom hela nästa dag också, utan att ladda. Skärmtiden bör landa vid ungefär sex timmar för en full laddning, plus ett par timmar till av användning med skärmen avstängd. Dag tre får vi sämre resultat, denna gång på grund av att vi navigerar med Google Maps under lite drygt en timme.

Dag 1: Slutade dagen på 55 procent. Tre timmars användning med skärmen på, plus ytterligare 1,5 timme med skärmen av (däribland podcast-lyssnande, musikströmmande till trådlösa lurar och telefonsamtal).

Dag 2: Slutade dagen på 58 preocent. 3,5 timmar med skärmen på, två timmar med skärmen av.

Dag 3: Slutade dagen på 34 procent. Fyra timmar med skärmen på, 20 min med skärmen av.

Dag 4: Slutade dagen på 56 procent. 3,25 timmar med skärmen på, 40 min med skärmen av.


Bästa batteritiden för en Iphone, någonsin?

En annan dag får vi nästan än mer imponerande batteritid. Då börjar vi dagen på 80 procent, och klarar oss sedan utan att plugga in i hela 32 timmar, på en laddning från 80-20 procent.

Iphone har ofta haft bra standby-tid, men det här är det mest imponerande vi sett hittills. Två dygns användning är inte omöjligt de dagar vi använder telefonen lite mindre flitigt. Äntligen har Apple börjat få ordning på batteritiden, efter att Iphone-modeller för några år sen hade alltför osäker batteritid (exempelvis Iphone 6S).

Daglig användning är dock väldigt individuellt och en del användare kan nog få se 20-procentvarningen dyka upp lite för tidigt på eftermiddagen, även med en Iphone XS Max. Det beror som vanligt på hur mycket vi använder våra mobiler, och till vad. Till och med saker som väder kan påverka batteritiden märkbart – en mulen höstdag kanske aldrig tvingar upp ljusstyrkan till de högsta nivåerna, något som drar en hel del batteri.

Vi har med det sagt inga problem att kalla det här den mest imponerande batteritid vi sett på en Iphone, inte minst standby-tiden. Samtidigt ska vi komma ihåg att vi kan köra slut på batteriet väldigt snabbt om vi bara vill – det är bara att plocka fram ett ar-spel så går det undan.


Iphone XS Max batteritid

Mer och bättre batteriinformation i IOS 12

För den som är ännu mer intresserad av sin batterianvändning bjuder IOS 12 numera på betydligt mer utförliga inställningar och diagram över användningen. Här kan vi till exempel återigen se att vi vissa dagar av mildare användning inte ens konsumerat 50 procent av batteriets totala kapacitet under en hel dag.

Det är få gånger som vi behövt mer batterikapacitet än vad telefonen kunnat ge oss, men någon enstaka gång (då vi navigerat med hösta ljusstyrka, utan att kunna plugga in) har vi använt 120 procent av batterikapaciteten.