Efter Nordea, ST1 och Rikskortet/Rikskuponger är det dags för ännu en aktör att hoppa på Apples mobila plånbok Apple Pay. Under tisdagförmiddagen hörde läsare av sig (tack Philip!) till MacWorld och berättade att de lyckats lägga till American Express-kort i Pay.

Och mycket riktigt; när vi själva provar att göra samma sak fungerar det felfritt att lägga till ett American Express-guldkort i Apple Pay för Iphone. För att du sedan ska kunna betala med mobilen eller klockan krävs att butiken tar emot American Express, vilket långt ifrån alla gör i dagsläget. 

Apple Pay American Express

Under eftermiddagen gick American Express ut och presenterade Apple Pay-samarbetet officiellt via Facebook och den egna sajten. Här kan du läsa mer.

Hittills är det få svenska aktörer som anammat Apple Pay, så Amex-inklusionen får ses som ett viktigt litet steg i rätt riktning. Ingen av bankerna – förutom redan anslutna Nordea – ville kommunicera sina planer för Apple Pay när vi kontaktade dem i samband med Sverigelanseringen för ett drygt år sedan.