Apples egna Kartor används av många, helt enkelt för att det kommer med Iphone redan från start medan Googles alternativ Maps måste laddas ned från App Store. Kartor har dock kritiserats hårt många gånger, inte minst för att kartorna ibland är undermåliga.

Appen förlitar sig till stor del på kartor från Tomtom, men sedan en tid tillbaka jobbar Apple för att göra om sin app Kartor helt från grunden – genom att helt enkelt rita kartorna själva. Arbetet börjar i Kalifornien, där Apple nyligen setts byta till en mindre, smidigare bilmodell för att samla in information till sina nya kartor.

Läs mer! Apple börjar använda mindre bilar för Kartor-fotografering

Och nu byter man till något ännu mindre – människor till fots med ryggsäck på ryggen. På Twitter har användaren dantecesa delat bilder av en man som går med en ryggsäck märkt ”Apple Maps”.

Längst upp på ryggsäcken finns kameror, Lidar och en hel del andra sensorer. Kanske är det tänkta att användas för en Apple-variant av Googles Gatuvy, men Macrumors spekulerar i att det också kan röra sig om att samla bättre information för navigering till fots.

Läs också! Apple bygger om Maps från grunden – gör sina egna kartor