Apple har precis bekräftat sitt största uppköp hittills, sett till antalet människor som följer med till Apple. Under torsdagmorgonen rapporterar Tech Crunch nämligen att Apple har köpt chiptillverkaren Dialog Semiconductor, med bas i Storbritannien.

Företaget, som är utspritt över Europa i länder som Italien, England och Tyskland, har samarbetat med Apple ända sedan första Iphone-modellen. Apple ska ha betalat 300 miljoner dollar (cirka 2,7 miljarder kronor) och med det följer 300 ingenjörer från Dialog som nu blir anställda av Apple istället och som ska rapportera till Apples chip-geni Johny Srouji.

Läs också! Därför är design inte längre Apples största hemlighet

Med köpet följer också flera byggnader som tidigare tillhörde Dialog, så stora delar av Dialogs utveckling lär bli kvar i Europa. Apple har sedan tidigare ett eget chip-team i Tyskland, ett arbetsteam som enligt Tech Crunch redan ska ha arbetat mycket med de Dialog-ingenjörer som Apple nu ”tagit över”.

Att tillverka egna chip har blir ett sätt för Apple att stå ut i mängden och kunna utveckla effektivare och snabbare processorer än sina konkurrenter. I dag designar Apple exempelvis A-chip för Iphone och Ipad, T-chip som sköter bland annat uppstart och säkerhet i Mac och W-chip för trådlös kommunikation i bland annat Airpods och Apple Watch.

Uppgifter: Apple kan köra egna processorer i Mac – redan om två år

Apple iPhone XS 64GB Pris vid test: 12299 kr.

Bästa pris just nu: 7590 kr