Face ID – varje millisekund räknas

Många av de viktigaste delarna av vår Iphone har förbättrats i år, Face ID inkluderat. Inloggningsmetoden ska ha blivit 25 procent snabbare, en inte alls oansenlig förbättring för en funktion vi använder ständigt. 

Iphone XS vs Iphone X

Även om det är svårt att mäta exakt hur mycket snabbare inloggningen blir – det beror på så många parametrar, som ljus och vinkel mot ansiktet – upplever vi Face ID som mer självsäkert i Iphone XS. Vi upplever det också som att Iphone XS kan logga in oss från fler olika vinklar, och är mer generös med vinkeln mellan ansikte och telefon.

Återigen ska det handla om förbättringar i både mjukvara och hårdvara. Bättre algoritmer i IOS 12 kommer också vår Iphone X till del, men förbättringarna i den säkra enklaven gör Face ID ännu lite bättre i Iphone XS. Och varje liten millisekund snabbare Face ID blir märkbar för en funktion vi använder varje dag vi plockar upp telefonen. Tumme upp.


Iphone XS vs Iphone X

En typisk s-uppdatering

Iphone XS är, oavsett om vi väljer den i ”vanlig” eller i Max-modell en värdig uppdaterng med flera viktiga bättringar. Andra, mindre förbättringar innefattar exempelvis dubbla sim-kortplatser (Sverige får dock vänta ett tag till på detta), bättre trådlös laddning och ljudligare högtalare.

Som vi redan konstaterat i våra tester av Iphone XS Max är det på i princip alla sätt utom prislappen av väldigt bra telefon. Den som slår till lär bli nöjd, och det är en inte lika mild uppdatering som presentationen den 12 september först gav intryck om.

Men vi har trots det svårt att se något större värde i att lägga minst 12 800 kronor på Iphone XS om du inte är ute efter väldigt specifika nyheter, som den större 6,5-tumsskärmen eller bästa möjliga kamera. Iphone XS må vara lite bättre på allt det som gjorde Iphone X bra, men Iphone XS är inte omvälvande om du redan har denna nya typ av Iphone med heltäckande skärm och Face ID.

Kort sagt, Iphone XS är en godkänd uppgradering av en redan bra telefon, men bara användare av Iphone 8, Iphone 7 eller äldre bör allvarligt överväga att uppgradera.