Tre veckor efter att IOS 12 släppts till allmänheten kommer nu den första uppdateringen; IOS 12.0.1, som finns tillgängligt för både Ipad och Iphone. Uppdateringen innehåller en rad buggfixar. Bland annat ska laddningsbuggen – där vissa enheter inte började ladda om en lightning-kabel kopplades in när skärmen var avstängd – nu vara löst.

Ingen buggfix, men väl en nyhet är att Apple också beslutat sig att flytta tillbaka symbol-tangenten ”.?123" på Ipad till samma plats som i IOS 11, vilket bör leda till lite mindre förvirring för den som ofta skriver på Ipads mjukvarutangentbord.

Läs också! IOS 12-bugg hindrar Iphone och Ipad från att ladda när skärmen är av

Tangentbord Ipad
IOS 11 överst, IOS 12.0 underst. I IOS 12.0.1 har symbolerna flyttat tillbaka igen till samma placering som i IOS 11.

Här är hela listan på alla uppdateringar i IOS 12.0.1:

  • Åtgärdar ett problem där vissa Iphone XS-enheter inte omedelbart började laddas vid anslutning till en Lightning-kabel.
  • Löser ett problem som kunde leda till att Iphone XS-enheter återanslöt till wifi-nätverk i 2,4 GHz-bandet istället för 5 GHz.
  • Återskapar den ursprungliga placeringen av tangenten ”.?123” på Ipads tangentbord.
  • Åtgärdar ett problem med undertexter som kanske inte syntes i en del videoappar.
  • Åtgärdar ett problem där bluetooth kunde bli otillgängligt.

För att uppdatera kan vi gå antingen via Itunes och installera uppdateringen, alternativt installera direkt från enheten. Då via Inställningar -> Allmänt -> Programuppdatering. Som vanligt rekommenderar vi att ta en säkerhetskopia innan installation.

Apple iPhone XS Max 64GB Pris vid test: 13965 kr.

Bästa pris just nu: 11988 kr