Vilken vädertjänst som egentligen visar mest rätt är ibland en hel vetenskap i sig, men nu behöver du faktiskt inte välja. Väderappen Grönt väder är resultatet av ett samarbete mellan LRF Media och SMHI. Appen visar väderprognosen från tre olika källor; SMHI, norska YR och amerikanska GFS, prognoser som vi själva sedan kan jämföra.

Mest intressant är dock vad som kallas Komboväder, där vi slipper jämföra de olika tjänsterna själva. Appen presenterar ett viktat medelvärde av de olika tjänsternas prognoser, vilket borde ge en rimlig förväntning av vad vädret faktiskt blir. Framför allt för att prognoser längre än fem dagar ska vara mer korrekta med kombovädret.

Läs också! Test: Snyggaste appen för att kolla sommarvädret – och som varnar för regnet

Väderappen Grönt väder

I appen finns också en tvåtimmarsprognos för radarnederbörd, för den som vill nörda ned sig i vädret ännu lite till. Grönt väder har funnits sedan februari 2018, då den ersatte Weatherpal på IOS.

Väderappen Grönt väder

Appen är ännu inte helt anpassad till Iphone XS Max-skärmen, och innehåller någon annons här och där (utan något sätt att ”köpa sig fri”), men kan du leva med de synpunkterna är det en kompetent väderapp – och ett bra alternativ till att växla mellan flera andra väderkällor.

Appen är gratis att ladda ned till Android i Google Play, och till IOS i App Store.