Har du en ny Iphone XS eller Iphone XS Max och har problem att ansluta till din bils ljudanläggning är du inte ensam. Ett antal användare har klagat på bland annat Apples supportforum om sådana problem, rapporterar Appleinsider.

Problemen har dykt upp med bilar från åtminstone Audi, Kia, Mercedes och Subaru, så det verkar inte handla om någon särskild kombination av märken. Användare har testat att nollställa parkopplingen och ansluta igen, vilket i vissa fall har fungerat men bara en tid innan det återigen slutar fungera.

För två år sedan hade en del användare med Iphone 7 och IOS 10 liknande problem att ansluta med bluetooth till BMW-bilar.

Appleinsider spekulerar att problemet kan bero på att Iphone XS använder de senaste uppdateringarna till bluetooth 5.0-standarden, medan bilarna i fråga har den äldre version av protokollet som används i Iphone X. Det kan förklara varför vissa har rapporterat att det just fungerar bra med den telefonen men inte årets modell.

Åtminstone en användare har kontaktat Apples support som föreslog att se om biltillverkaren har en uppdatering av systemet.