Allt fler appar bygger in stöd för Apples nygamla app Genvägar, och näst ut är Hue-appen för Philips smarta belysningssystem. Att stödet var på väg visste vi redan, men nu är uppdateringen som krävdes alltså släppt i och med version 3.6 av Hue-appen. Det skriver 9to5mac.

Stödet för Genvägar gör att vi nu kan ställa in egna röstkommandon för att aktivera olika ljusscener i hemmet. Ett sådant röstkommando kan även inkludera andra appar som har stöd för Genvägar. Frasen ”filmdags” skulle till exempel kunna dimma ned belysningen och samtidigt, automatiskt dra ned de eldrivna rullgardiner vi hoppas få se från Ikea snart.

Läs också! Så använder du Apples nya app Genvägar

Med uppdateringen kommer även proaktiva funktioner som gör att appen kan föreslå att aktivera olika ljusscener vid olika tidpunkter på dygnet. Om vi alltid aktiverar ”dags för middag” varje kväll klockan 19:00 bör appen med andra ord snart lära sig det, och kan föreslå detta på vår Iphone eller på Siri-urtavlan på Apple Watch.

För att integrera Hue med Genvägar krävs version två av Hue Bridge, version 3.6 av Hue-appen (som kan laddas ned här) samt en Iphone med IOS 12.

Philips Hue White and Color Ambiance Starter Kit A60 E27 10W 3-pack (Dimbar) Pris vid test: 1490 kr.

Bästa pris just nu: 1499 kr