LG Ultrafine har så här långt varit Apples egna rekommendation för alla som behöver en extern, högupplöst skärm till Mac. Vi vet också att Apple har en egen skärm i planerna, troligen för lansering tillsammans med Mac Pro.

Nu står det klart att tillgången på LG Ultrafine 5k sjunker i fysiska Apple-butiker. Det upptäckte Appleinsider först bland amerikanska Apple Store, där skärmen finns att beställa för hemleverans men inte för att hämta upp i butik. Inte heller här kan skärmen hämtas upp på någon av de svenska, fysiska Apple-butikerna. Vidare skriver Appleinsider att flera butiker man pratat med inte haft skärmen i lager på flera veckor, andra att tillgången sjunkit länge och att man inte förväntar sig få in nya.

Guide: Så väljer du rätt extern skärm till Macen

Det kan vara ett tecken på att Apple gör sig redo för att visa upp sin egna, kommande proffsskärm i Apple Store i fortsättningen. Mac Pro lär visas upp 2019, men kanske kan vi få en tjuvtitt på skärmen på ett Mac-event i oktober.

Alternativa förklaringar kan vara att LG i själva verket har en ny skärm på gång för att ersätta dagens Ultrafine, eller att Apple av någon annan anledning bestämt sig för att inte lagerföra LG-skärmen i fysiska Apple Stores längre.

LG UltraFine 5K 27MD5KA

Bästa pris just nu: 13390 kr