Apple Watch har en smart funktion för att ticka oss lätt på handleden när vi navigerar någonstans med Apples Kartor, med olika många ”duttar” beroende på om vi ska åt vänster eller höger. Perfekt när vi promenerar, cyklar och kanske också när vi kör bil.

Men just i bilen kan det lätt bli lite kaka på kaka om vi också använder exempelvis Carplay för navigeringen. Då får vi köranvisningar på skärmen, röstanvisningar när vi ska svänga (om vi har det påslaget) och så klockan på armen som vibrerar inför varje sväng.

Läs också! Apple Watch Series 4 – bäst har blivit mycket bättre

Som tur är kan vi finjustera de här inställningarna. I Apple Watch-appen på vår Iphone finns inställningar för detta som är nya för IOS 12 och Watch OS 5. Genom att bocka ur Köra med Carplay håller sig klockan lugn och stilla på armen när vi kör med Carplay.

Gör så här:

1. Öppna appen Apple Watch på din Iphone.
2. Skrolla ned och tryck på Kartor.
2. Bocka ur Köra med Carplay.

Köra med Carplay

Nu får vi inte längre vibrationer på armen från Apple Watch om vi navigerar någonstans med Kartor och med Carplay aktiverat. Det fina är alltså att om vi enbart bockar ur alternativet Köra med Carplay fortsätter vi ändå få de här anvisningarna på armen när vi går, och när vi kör bil utan Carplay.