Apple talade inte osanning när man sade att hela insidan på klockan ritats om. Apple Watch är nu mycket mer prydligt ihopsatt, vilket stod klart när Ifixit nyligen plockade isär Apple Watch Series 4. Där sades också att batteriet blivit fyra procent större i 44-millimetersmodellen, men vad Ifixit missade var att det jämfördes med en 38 millimeter stor Apple Watch Series 3.

En mer rättvis jämförelse är att jämföra med föregående Apple Watch i samma storleksklass. Macrumors kan, tack vare en uppmärksam läsare som lusläst Apples specifikationer för klockan, se att batteriet i den större Series 4-modellen själva verket minskat med 16,5 procent jämfört med 42-millimetersmodellen av Series 3. I den mindre modellen är batteriet ännu mindre – 19,7 procent för att vara exakt.

Läs också! Apple Watch Series 4 isärplockad – överraskande lätt att reparera

Vad det betyder för batteritiden är oklart, men Apple uppger samma 18 timmars användning som de alltid har gjort för Apple Watch och vi kan träna med gps påslagen en timme längre än tidigare – sex timmar mot tidigare fem.

Troligen har S4-processorn, en ny snålare skärm och möjligen även andra komponenter blivit snålare. Om det räcker för att kompensera för det dramatiskt mycket mindre batteriet får framtida tester utvisa.

Håll utkik efter MacWorlds test av Apple Watch Series 4, som publiceras senare i veckan!