Något verkar vara annorlunda med antennerna eller radiochipet i Iphone XS och XS Max. Både Macrumors och 9 to 5 Mac rapporterar om användare som fått hem sina nya telefoner och omedelbart upptäckt problem med radiosignalen både på lte och wifi.

Vi testar Iphone XS: Bättre än någonsin – men för vem?

En användare som kunnat jämföra med Iphone X på samma plats säger sig ha gått från 3-4 pluppar och stadig anslutning till att inte ha någon anslutning alls på lte. Med lte avstängt fungerar 3g däremot perfekt.

Andra rapporterar om problem med wifi och undersökningar bland Macrumors forumanvändare pekar på att Iphone XS verkar föredra wifi med 2,4 gigahertz framför 5 gigahertz, vilket kan förklara lägre överföringshastigheter. En del routrar har inte separata ssid:n för de olika frekvensbanden och då är det svårt att manuellt välja 5-gigahertzbandet.

Bloggen Wiwavelength har mätt radiomottagningen i de nya telefonerna i sitt labb och skriver att de ser ut att ha ett problem med själva antennerna, som inte förstärker signalen lika mycket som tidigare. De spekulerar i att Apple kan släppa systemuppdateringar som förbättrar situationen men att det bästa egentligen vore hårdvara.

Samtidigt har det dock även kommit många rapporter från användare som upplever kraftigt förbättrad lte-hastighet med Iphone XS och XS Max. En del har mer än dubbelt så snabb anslutning som med Iphone X.