Försäkringsbolaget Squaretrade har testat hållbarheten i nya Iphone XS och Iphone XS Max, som Apple påstår är de tåligaste Iphone-modellerna hittills.

Företaget brukar testa nya modeller med fall på framsidan, baksidan och längs kanten, tumling samt ett vattenbad. Den här gången har de även testat i ett ölbad, eftersom Apple utlovar öl- och vintäthet.

Läs också: Iphone XS överlevde fem timmar i ett ölglas

Till skillnad från tidigare mindre vetenskapliga tester använder Squaretrade en robot för att tappa telefonerna i backen på exakt samma sätt varje gång. I fall på både fram- och baksidan krossades glaset i båda modellerna precis som det gjorde på Iphone X. Iphone XS Max gick fortfarande att använda medan den mindre modellen gick sönder helt. I fall på sidan skyddade stålramen telefonerna bättre och de överlevde.

Öltestet var också lyckat. Squaretrade fyllde ett kar med 138 burkar starköl och lät telefonerna ligga en halvtimme, vartefter de fungerade precis som vanligt.

Squaretrade ger även ett betyg på reparerbarhet, och skriver att den förbättrade vattentätningen har gjort att Iphone XS och XS Max är svårare än någonsin att reparera.