Apple Watch fick sig en rejäl uppdatering – sin största hittills – på det gångna september-eventet, med både en större skärm, elektrisk hjärtsensor, falldetektion och nya hälsofunktioner i Watch OS 5.

Men något som fortfarande är helt frånvarande från klockan är en inbyggd sömnspårning. Tredjepartsalternativ finns (som Autosleep), men direkt från start finns inget sätt att hålla koll på hur mycket och hur bra vi sover med Apple Watch. Lite märkligt kan tyckas med tanke på hur stort hälsofokus klockan annars har.

Nu rapporterar 9to5mac att företaget Beddit stänger ned sin molntjänst från och med 15 november. Beddit ägs av Apple sedan förra året och säljer en apparat som läggs under bäddmadrassen och som sedan håller koll på hur mycket vi rör oss under natten.

Varför Apple köpte företaget är okänt, men det är tänkbart att man vill utveckla en egen somspårning för Apple Watch med Beddits kunskaper. Att molntjänsten nu stängs ned skulle kunna vara ett första steg mot att Apple lanserar en egen sömnspårning för Apple Watch.

Apple Watch Series 4 44mm Aluminium with Sport Band Pris vid test: 5190 kr.

Bästa pris just nu: 4888 kr