Apple har enligt tidigare uppgifter över 20 tv-serier på gång för sin kommande streamingtjänst. Men av dessa är det bara ett par stycken som kan barnförbjudas, skriver Wall Street Journal.

Företaget är känt för att hålla sig till material som passar hela familjen och det verkar som det kommer fortsätta med tv-satsningen. Enligt Wall Street Journal stoppade till exempel Tim Cook serien Vital Signs som hade varit på gång sedan 2016 på grund av att den innehöll sex och droger.

Förutom Apple är det bara Disney som har en liknande hållning och huvudsakligen håller sig till filmer och serier som antingen är helt barntillåtna eller som mest får 15-årsgräns och därmed kan ses av 11-åringar i vuxet sällskap.

Apples satsning på serier leds av Jamie Ehrlicht och Zack Van Amburg som tidigare bland annat producerade Breaking Bad för Sony. Enligt tidningen började de skicka ut trevare med en väldigt öppen hållning till olika produktionsbolag, men därefter har företaget gjort klart att ingenting med mycket våld eller nakenhet kommer produceras. Politik och religion ska inte heller vara tillåtet. Bland annat har Apple avtal med M. Night Shyamalan för en serie om ett par som förlorar sitt lilla barn och Apple krävde att manuset skulle ändras så att familjens hem inte är fullt av krucifix.

Även den serie som produceras av Reese Witherspoon och Jennifer Aniston och Apples omstart av gamla Steven Spielberg-serien Amazing Stories påstås ha utsatts för påtryckningar om att bli mindre mörka.