Fortfarande är det tre dagar kvar innan Iphone XS respektive Iphone XS Max släpps i handeln, men ett tiotal amerikanska medier har redan testat telefonen och kommit med sina första omdömen.

Många verkar vara överens om att det här, precis som XS-namnet förtäljer, är ett ”S-år” med mildare uppdateringar. Att uppgradera från Iphone X är en tveksam affär enligt många testare, men den som ändå gör det kommer säkert bli nöjd då XS-modellerna är genomgående bra telefonen med bra skärmar, uppdaterad kamera och kallas ”de bästa Iphone-modellerna just nu”. Det senare är en kommentar från Cnet. Lauren Goode från Wired kallar uppdateringen för "evolutionär snarare än revolutionär".

Desto mer intressant är det för den som väntat från 2016 eller ännu tidigare med att uppgradera sin telefon. Som Matthew Panzarino på Tech Crunch skriver är nyheter som en rundad oled-skärm, geststyrning, kamerorna och ansiktsigenkänning några rejäla uppdateringar.

Nilay Patel på The Verge menar att Iphone X-användare bör hoppa över XS-uppdateringen, även om de säkerligen skulle bli nöjda med ett nytt köp. För den som däremot vill ha en ny telefon men inte vill betala så mycket pengar kan det vara värt att invänta en Iphone XR, en telefon som ännu inte finns att testa. Joanna Stern på The Wall Street Journal skriver att ”… XR, som släpps i oktober, låter som en bättre deal…” Cnet håller med och menar att potentiella kunder bör invänta Iphone XR och se vad den har att erbjuda.

Duellen: Nya Iphone XR vs Iphone X – så väljer du rätt

Vidare skriver Nilay Patel att Iphone XS Max både känns större och mindre i förhållande till de gamla Plus-modellerna. Skärmen är betydligt större men i ett format som inte lika mycket känns som en surfbräda. Samtidigt är skärmen högre och går ända ut i hörnen pådet stora chassit, något som gör det nästan omöjligt att nå kontrollcenter eller att dra ned notiscenter med bara en hand – Iphone XS Max måste av de allra flesta användas med två händer.

Batteritiden hyllas däremot. The Verge lyckades få ut tolv timmars användning ur Max-modellen, vilket är mer än vad till och med Apple själva uppger.

Vi på MacWorld kommer att sätta tänderna i både Apple Watch Series 4 och Iphone XS väldigt snart, så håll utkik här.

Apple iPhone XS 64GB Pris vid test: 10199 kr.

Bästa pris just nu: 6920 kr