Det har knappast undgått någon att Apples senaste Iphone-modeller är rätt kostsamma. Nästan 13 000 kronor för Iphone XS. Vill vi har den största skärmen kostar det ännu mer, 13 995 kronor eller 1 099 dollar innan skatt i USA.

Skrattretande höga priser verkar Xiaomi tycka, som bestämt sig för att retas med Apple på ett… intressant sätt. Istället för att lägga på 13 000 kronor på bara en enda, futtig mobil kan du med Xiaomi få både mobil, ett aktivitetsband, trådlösa lurar och – jajemän – en dator! Det skriver Android Authority.

Xiaomi lanserade precis denna lätt humoristiska kampanj i Kina med tre olika paket som av en händelse råkar kallas XS, XS Max respektive XR. I varje paket ingår alltså en Xiaomi Millet Notebook Pro, aktivitetsbandet Millet Bracelet 3, ett par trådlösa lurar och en av tre följande mobiler; antingen en Mi Mix 2S, en Mi 8 eller en Mi 8 SE.

Dator på köpet
Foto: Xiaomi

Många prylar till samma pris alltså, även om vi kan ha synpunkter på att de här telefonerna inte är riktigt jämförbara med Iphone XS respektive XR. Den som hade tänkt slå till på komboerbjudandet lär dock bli besviken om du inte bor i Kina. De tre paketerbjudandena säljs bara där.

Nu väntar vi bara på vad Samsung har i kikaren vad gäller mer eller mindre finurliga marknadsföringskampanjer som hånar Apple. De brukar ju ta varje chans de får.

Apple iPhone XS Max 512GB Pris vid test: 18390 kr.

Bästa pris just nu: 9990 kr