Förra året flyttade Apple in i sitt nya högkvarter på Apple Park med den rymdskeppsliknande enorma doughnut-formade huvudbyggnaden som ingen lär har missat. Innan dess hade företagets chefer och det mesta av den centrala utvecklingen skett i en rad byggnader på Infinite Loop några kilometer därifrån.

Infinite Loop-högkvarteret invigdes för 25 år sedan, 1993. De första fyra åren användes de sex huvudbyggnaderna uteslutande för forskning och utveckling, men sedan Steve Jobs kom tillbaka till Apple 1997 flyttades mycket annan verksamhet in också.

Wired har i helgen publicerat ett långt reportage av Steve Levy om Infinite Loop. I över ett år har han intervjuat nuvarande och före detta chefer på Apple om sina minnen från högkvarteret, och de delar med sig av många intressanta och roliga anekdoter.

Greg Joswiak, som oavbrutet jobbat på Apple sedan 1986, berättar till exempel att konferensrummen i byggnaderna döptes av de personer som ursprungligen hade sina kontor på de våningarna. Det resulterade i namn som ”Här” och ”Där”.

Scott Forstall säger att byggnaderna var labyrintiska och att alla som kom och hälsade på gick vilse. Den ende han någonsin såg som inte gick vilse var en ledsagarhund.

Tim Cook, som Steve Jobs lockade till Apple från vid den tiden mycket framgångsrika Compaq, minns hur han på sin första dag på jobbet var tvungen att ta sig igenom en demonstration ute på gatan. Den visade sig bero på att Steve Jobs hade lagt ner Newton.

Läs Steve Levys reportage här.