Men det ska inte vara avsiktligt, eller ett sätt att få folk att uppgradera till den dyrare Iphone XS för att de inte orkar vänta på Iphone XR.

– Apple skulle inte försena lanseringen av Iphone XR av någon annan anledning än att enheten inte är redo att skeppas i tillräckliga volymer, säger Ben Stanton till The Verge, senior analytiker på Canalys.

Problemet ska enligt Ben Stanton vara den mycket speciella lcd-skärmen som har blivit en flaskhals i produktionen. Skärmen i Iphone XR är den första lcd som har utskärningar för ”flärpen” och som täcker en hel telefons framsida. Apple ska ha kunnat producera telefonen ett längre tag, men skärmarna ska fortfarande inte ha nått upp till tillräckligt bra kvalitet. Enligt Ben Stanton är problemen mjukvarurelaterade – Apple och dess underleverantörer har inte fått till önskvärd bildkvalitet.

Läs också! Vilken ska du välja? Detta skiljer de nya Iphone-modellerna

Han förväntar sig dock inte att det här leder till att folk istället köper den dyrare Iphone XS för att de vill ha en ny telefon och inte kan vänta till oktober. Prisskillnaden mellan Iphone XR och Iphone XS är för stor för att många ska kunna motivera ett impulsköp.

Missa inte! Allt om Apples billigare modell – Iphone XR

Apple iPhone XR 64GB Pris vid test: 9495 kr.

Bästa pris just nu: 7999 kr