När Iphone X släpptes förra året blev vi smått chockade över hur dyr den där (väldigt fina) oled-skärmen är att laga om oturen är framme. Ännu dyrare att laga var faktiskt baksidan, bland annat på grund av den trådlösa laddningen.

Köper du en Iphone XS i år blir reparationerna ännu dyrare. Tidigare kostade en skärmreparation 3 063 kronor för Iphone X. Nu kostar samma reparation 3 333 kronor för Iphone XS – en prisökning på 270 kronor. ”Andra skador” där exempelvis sprickor i glaset på baksidan räknas in kostar 6 453 kronor att laga.

Missa inte: Här är coolaste skalen till Iphone XS Max!

För Iphone XS Max är det ännu värre. Att laga en trasig skärm kostar 3 913 kronor, och smärtsamma 7 033 kronor för andra skador.

Tåligare glas i Iphone XS skulle kunna tänkas vara en del av förklaringen men faktum är att även gamla Iphone X har blivit dyrare att laga, något som en observant läsare först uppmärksammade oss på. En Iphone X kostar sedan onsdagen också 3 333 kronor att byta skärm på, det vill säga lika mycket som Iphone XS. Att laga ”andra skador” har höjts rejält till 6 453 kronor.

Reparationskostnader Iphone X
Reparationskostnader i maj 2018...
Reparationskostnader Iphone XS
... och reparationskostnader i september 2018. Iphone X har blivit dyrare att laga jämfört med tidigare.

För den som köpt till Apple Care Plus är priserna mildare. 249 kronor för enbart skärmen, 849 kronor för andra skador. Servicekostnader för alla Iphone-enheter kan ses här. Iphone XR har ännu inte fått några reperationskostnader publicerade.