Apples uppkopplade högtalare Homepod fick sig en uppdatering under onsdagskvällen, även om det här bara rörde sig om bara en mindre mjukvaruuppdatering. Flera av funktionerna torde vara efterlängtade av dess användare, inte minst möjligheten att ställa flera timers samtidigt.

Missa inte! Nu är de här: Iphone Xs och Xs Max

Nyheterna i Homepod

  • Sök låtar med text. Homepod kan söka efter låtar genom att säga exempelvis ”play the song that goes ’I’m a rebel just for kicks now.’” Detta fungerar bara på engelska.
  • Stöd för att ställa flera timers samtidigt. De olika nedräkningarna hålls isär genom att ge dem olika namn, exempelvis ägg-timer eller timer för lasagnen.
  • Homepod kan ringa och ta emot samtal på egen hand. Vi behöver inte längre initiera samtalet på en Iphone och sedan lämna över det till Homepod manuellt. Samtalet kan besvaras direkt på Homepod.
  • Hitta min Iphone. Precis som på Apple Watch kan en borttappad Iphone ”pingas” från Homepod för att enklare hitta igen den bland soffkuddarna.
  • Siri Shortcuts. Samma genvägar vi kan skapa i Siri Shortcuts i IOS 12 kan även användas på Homepod.

Flera av de här funktionerna har vi redan sett antydas i tidigare betaversioner av IOS 12, men nu bekräftar Apple i ett pressmeddelande att nyheterna verkligen är på väg. Något datum för uppdateringen har vi tyvärr inte, men en rimlig gissning är att Homepod får sig en uppdatering i samband med att IOS 12 släpps den 17 september.

I dagsläget säljs Homepod i Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Storbritannien och USA. Från 26 oktober kan även Mexiko och Spanien läggas till på den listan, men Sverige får klara sig utan högtalaren ett tag till.

Läs också! Då släpps IOS 12 och Mac OS Mojave