Mycket tyder på att Apple vill bygga ut sin nuvarande News-app (som i Sverige bara finns som en widget) till en fullfjädrad prenumerationstjänst för tidningar och magasin, först och främst i USA. Apple köpte under vårvintern 2018 tjänsten Texture, en prenumerationstjänst som för runt 100 kronor i månaden ger sina användare fri tillgång till 200 tidningar och magasin.

Nu kommer uppgifter från amerikanska Recode om att Apple sedan sommaren har fört samtal med några av USA:s viktigaste dagstidningar – New York Times, Wall Street Journal och Washington Post – att gå med i detta ”Netflix för tidningar.”

Missa inte! Uppgifter: Apple lanserar prenumerationstjänst för tidningar

Apple News
Foto: AppleApple News.

Arbetet ska ha fått hög prioritet hos Apple, med chefer på hög nivå (däribland Eddy Cue) inblandade i projektet. Projektet ska dock gå knaggligt just nu, enligt uppgifterna, då tidningarna föredrar sina egna prenumerationsmodeller, även om Apples potentiellt gigantiska räckvidd med inte mer än 1,3 miljarder aktiva användare också vägs in.

Om vi någonsin får se denna tjänst i Sverige med svenska dagstidningar lär det i så fall dröja. Apples News-app finns i nuläget bara i USA, Australien och Storbritannien, och så har det varit ända sedan 2015.