Airpods är en av Apples populäraste produkter. Enligt kundundersökningar är de allra flesta kunder nöjda med sina helt trådlösa hörlurar. Framför allt enkelheten i hur de laddas och att du slipper sladdar uppskattas av många.

Men det betyder såklart inte att de inte kan bli ännu bättre, kanske med något av tillbehören som följer här.

Läs också! 12 smarta Airpods-hack – få bättre ljud och passform 

Twelve South
Foto: Twelve South

1. Airsnap – lyxigt läderfodral skyddar skalet

Den vita plasten på Airpods gör hörlurarna till en omisskännlig Apple-produkt – vit plast har hängt med hur länge som helst bland företagets produkter. Tyvärr är plasten något repkänslig, något som lyxiga Airsnap kan hjälpa mot. Fodralet skyddar skalet, och gör dessutom att dina Airpods sticker ut från mängden av de vita laddskal vi ser här och var mest hela tiden.

I botten finns en liten utskärning så att du inte behöver tråckla ur Airpods från sitt skydd när hörlurarna behöver laddas. I topp finns en liten karbinhake för att fästa fodralet i exempelvis en väska. Airsnap finns i blå, brun och svart läder.

Mer information: Twelve South.
Pris: 399 kronor hos Lifestylestore.


Kuddar

2. Öronkuddar – bättre passform och ljud

Den där vita plasten på hörlurarna må vara snygg (i alla fall i vårt tycke), men de gör också hörlurarna ganska hala. Sitter de inte helt perfekt i dina öron kan de halka ur lite grann (med sämre ljud som följd). Ännu värre blir det under ett svettigt träningspass.

Ett smart tips om Airpods inte sitter helt perfekt i dina öron är att köpa till öronkuddar. De fästs enkelt på hörlurarna och gör då att lurarna sitter kvar bättre i öronen. Kuddarna kan dessutom sitta kvar på Airpods medan de laddas i sitt skal.

Som bonus upplever vi att ljudet blir lite bättre, med aningen djupare bas och mindre ljudläckage. Öronkuddar som de på bilden ovan finns att köpa lite varstans, exempelvis på Biltema. Ett tips kan dock vara att välja vita, som passar in i Airpods övriga stil lite bättre.

Mer information: Biltema.
Pris: 14,90 kronor hos Biltema.


Airfly

3. Airfly – använd dina Airpods från ett hörlursuttag

Airpods är helt trådlösa, utan sladd mellan varje enskild lur och definitivt utan någon möjlighet att koppla in hörlurarna i ett vanligt hörlursuttag. Som tur är finns alternativ. Airfly är en bluetoothsändare som kopplas in i ett vanligt 3,5 mm-uttag och sedan sänder ljudet till dina Airpods (eller andra bluetooth-lurar).

Alla hörlursuttag kan därmed bli ”trådlösa”. Perfekt för flygstolen, gymmets träningsmaskin eller kanske från tv:n.

Test! Använd Airpods överallt med Airfly – så bra fungerar det

Mer information: Twelve South.
Pris: 349 kronor hos Webhallen.


Tapper

4. Tapper – tappa inte lurarna!

Tapper är kort och gott senilsnören till dina Airpods. Är du orolig att de ska trilla ut under springturen eller om du kanske bara vill kunna hänga av dig hörlurarna runt nacken utan att sätta dem i laddskalet är det här ett givet tillbehör till dina Airpods.

Äkta läder och stål bidrar med lite extra lyxkänsla, och en magnet håller ihop hörlurarna när de inte sitter i öronen. Finns i brun, röd, mörkblå, svart och vit.

Mer information: Tapper.
Pris: 499 kronor hos Iphonebutiken.


Spigen

5. Spigen Teka – billigare koll

Vill du inte betala 499 kronor för ett par senilsnören finns såklart också billigare alternativ. Som det här bandet i silikon från Spigen. Inte alls lika stiliga om du frågar oss, men till en beskedligare prislapp. Och visst gör de sitt jobb ändå.

Mer information: Spigen.
Pris: 149 kronor på Netonnet.