Tillbehörstillverkaren Satechi har alldeles nyligen lanserat ett nytt, fullstort tangentbord i aluminum. Främst är det tänkt att ackompanjera en Imac eller Imac Pro, men fungerar naturligtvis även om vi exempelvis använder en Macbook som stationär dator med mus och extern skärm inkopplad.

Tangentbordet har en numerisk knappsats, saxbrytare som vi oftast känner igen från bärbara datorer, och finns i två varianter. Dels en med trådlös anslutning och möjlighet att parkoppla och snabbt byta mellan tre olika enheter, dels en ”trådad” modell som ansluter till datorn med en usb-a-kontakt. Tangentbordet lanseras i de ”Apple-vänliga” färgerna silver, grå, guld eller rosa. På tangentbordet finns flera snabbknappar för både IOS och Mac OS.

Satechi tangentbord
Foto: Satechi

På det trådlösa tangentbordet finns en usb-c-kontakt för att ladda upp batteriet, så den som har en Macbook eller Macbook Pro av senare snitt kan använda sin datorladdare också för tangentbordet. Batteriet ska hålla för hundra dagar i standby och 80 timmars användning, och kan fortsätta användas medan det laddas.

Tangentborden går under namnen Aluminium Bluetooth Wireless Keyboard respektive Aluminium USB Wired Keyboard. Om alla färger kommer till Sverige vet vi inte i dagsläget, men här kan i alla fall modellen i silver respektive mörkgrå köpas för 699 kronor med sladd. Den trådlösa modellen kostar 899 kronor.